Image 0
Image 1
Image 2
Image 3
KOPUN SIMTO d.o.o.

Montaža strojnih instalacij, svetovanje, inženiring in trgovina

Zg. Duplek 19, 2241 Sp. Duplek

T: +386 (0)2 684 01 76

F: +386 (0)2 684 01 77

M: +386 (0)41 635 730

E: kopun.simto@gmail.com

Talno ogrevanje

Ogrevanje tal in sten je idealen način za doseganje optimalnega občutka ugodja in toplote v prostoru, saj občutimo blago toploto sevanja, saj nam v primerjavi s konvekcijskim ogrevanjem (grelna telesa v prostoru) toploto enakomerno porazdeli, zaradi česar ne občutimo večje toplote na posameznih mestih. Prav tako se zrak v prostoru neprimerno manj izsušuje, kar je ugodneje tudi za naše dihalne poti. Pri uporabi površinskega ogrevanja tudi ni vrtinčenja prahu okoli grelnih teles, samo vzdrževanje sistema pa je ob kakovostni montaži zelo enostavno.

Talno ogrevanje je nizko-temperaturni ogrevalni sistem, kar pomeni, da prenos toplote poteka preko velikih površin tal z relativno nizko temperaturo. Optimalna temperatura tal 23 - 24°C omogoča prijetno temperaturo zraka 20 - 22°C.

Pravilno dimenzionirano talno ogrevanje v dobro izolirani hiši omogoča nižje stroške ogrevanja v primerjavi z radiatorskim ogrevanjem. Znižana temperatura s prijetnejšim počutjem lahko pomeni občutne prihranke, ne smemo pa pozabiti, da je energetska poraba vsakega objekta v največji meri odvisna od navad stanovalcev in njihovih zahtev po temperaturi in udobju. Velik vpliv na porabo energije za ogrevanje ima številčnost družine, starost članov, način prezračevanja, priprava hrane in drugo.

Talno ogrevanje Talno ogrevanje Talno ogrevanje

Ponudba