Image 0
Image 1
Image 2
Image 3
KOPUN SIMTO d.o.o.

Montaža strojnih instalacij, svetovanje, inženiring in trgovina

Zg. Duplek 19, 2241 Sp. Duplek

T: +386 (0)2 684 01 76

F: +386 (0)2 684 01 77

M: +386 (0)41 635 730

E: kopun.simto@gmail.com

Stensko ogrevanje

Stensko ogrevanje spada tako kot talno ogrevanje v nizkotemperaturni režim ogrevanja (temperatura predtoka je od 30 do 50° C) in nam s tem dolgoročno omogoča popolno neodvisnost pri izbiri energenta za ogrevanje (sončni kolektorji, toplotne črpalke (v kombinaciji s zemeljskimi kolektorji, geosondo, vodnjakom …), kotli na olje, plin, trdo gorivo, biomaso itn). Stansko ogrevanje lahko uporabljamo samostojno ali pa v povezavi s talnim gretjem. Zaradi precejšnjih prednosti v primerjavi s klasičnimi sistemi ogrevanja, nizke porabe in enostavne vgradnje ter izdelave se vedno več ljudi odloča za tak način nizkotemperaturnega ogrevanja.

Ena od poglavitnih prednosti sistema stenskega ogrevanja pa je, da nam hkrati omogoča tudi hlajenje objekta. V tem primeru gre za tako imenovano tiho hlajenje, brez kakršnega koli vpihovanja in prepiha, temveč s sevanjem po principu hladna stena – hladen prostor. Pri stenskem hlajenju ne odvzemamo zraku vlage, kakor pri klasičnih klimatskih napravah, zato nimamo problemov z izsuševanjem sluznice in posledičnim suhim kašljem. Pomankljivosti stenskega gretja pa so lahko zmanjšan učinek gretja v primerih, ko imamo ob stenah postavljeno težko pohištvo, zaradi česar je potrebno vnaprejšnje načrtovanje bivalnih prostorov, za boljši izkoristek toplote. Prav tako ne smemo v stene vrtati ali zabijati žebljev saj v nasprotnem primeru tvegamo poškodbe cevi.

Menimo, da je za optimalno ogrevanje prostorov najprimernejša kombinacija stenskega in talnega gretja, ki ga v praksi prilagodimo potrebam in željam naših strank.

Stensko ogrevanje Stensko ogrevanje

Ponudba